sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Kytke hommat respektiin!

Torstaina 24. lokakuuta saimme Nummen koululle vieraita Walter Ry:stä. Efe, Aleksi, Ovie ja Tidjan olivat tulleet Kytke-hankkeen puitteissa pitämään koulumme 6.-luokkalaisille pajapäivää. 



Walter ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kulttuurienvälistä vuorovaikutusta lasten ja nuorten parissa. Yhdistyksen tarkoituksena on toiminnallaan vaikuttaa ihmisten arvomaailmaan edistämällä muiden ihmisten kunnioittamista, välittämistä ja vastuun ottamista. 


Aluksi vetäjät kertoivat meille itsestään. Heillä kaikilla oli monikulttuurinen sekä urheilu- tai taiteilijatausta. Tämän jälkeen oppilaat saivat ryhmissä pohtia kenet viidestä ”opettajasta” he haluaisivat sijaisopettajakseen. Valinnat täytyi tehdä vain kuvan perusteella. Tämän jälkeen mietittiin ryhmissä syrjintään ja ennakkoluuloihin liittyviä asioita. Vetäjät kävivät läpi syrjintään liittyviä käsitteitä ja oppilaatkin saivat pohtia miksi joitakin syrjitään. 




















Vetäjien omakohtaiset tarinat kannustivat oppilaita rohkeasti ja avoimesti jakamaan myös omia mielipiteitään ja kokemuksiaan. Lopuksi oppilaat saivat vielä ranteisiinsa hienot rannekkeet. 

Tutustu ihmisiin ennen kuin päätät mitä mieltä olet heistä, äläkä anna ennakkoluulojesi rajoittaa sinua.