sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Nummen koulun 6. luokkalaiset Yrityskylässä

Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan koulumme 6. luokkalaiset pääsivät osallistumaan Yrityskylä-oppimiskokonaisuuteen. Aloitimme tutustumalla työelämän, talouden ja yhteiskunnan perusasioihin Yrityskylä-oppimateriaalin avulla koulussa. Oppilaat saivat tehdä paljon ryhmätöitä ja suunnitella esimerkiksi oman kiertotalousyrityksen. He saivat yhdessä miettiä omia vahvuuksiaan sekä pohtia säästämistä ja rahan käyttöä. 


Kaikista jännittävintä oli saada tietää oman luokan ammatit. Tämän jälkeen oppilaat tekivät työhakemukset ja kotona vanhemmat kirjoittivat suosittelukirjeet. Työhakemuksen ja suosittelukirjeen kanssa saavuttiin sitten työhaastatteluun. Olimme etukäteen miettineet haastattelussa luultavasti eteen tulevia kysymyksiä ja pohtineet, kuinka siellä toimitaan. Tilanne oli tietenkin jännittävä, mutta kaikki selvisivät siitä kunnialla. Tämän jälkeen opettaja valitsi kaikille ammatit, ja suurin osa saikin jonkin kolmesta toivomastaan ammatista. 






Tiistaina 8. lokakuuta lähdimme pyörillä kohti Suvilahtea ja siellä sijaitsevaa Yrityskylää. Paikan päällä oppilaat sijoittuivat omiin yrityksiinsä ja saivat omat työtehtävänsä ja päivän aikataulun tietoonsa. Työpäivä jakautui kolmeen työvuoroon ja kahteen vapaa-aikaan. Kaikki saivat tietysti tekemästään työstä palkan, joka ladattiin pankkikorteille. Palkasta lähti luonnollisesti pois verot, eläkemaksut, puhelinlasku ja joukkoliikenteenlippu. Jäljelle jäävällä rahalla oppilaat saivat ostaa tuotteita ja palveluita Yrityskylässä. 






Vietimme todella hauskan ja opettavaisen koulupäivän Yrityskylässä!
Oppilaiden kommentteja Yrityskyläpäivästä:
”Parasta oli, että se oli realistinen.”
”Kivointa oli, kun sai ostaa herkkuja.”
”Työtehtävät eivät olleet liian vaikeita.”
”Oli kiva kun sai palkkaa ja sai käyttää rahaa.”